Bingo när Lewitz-hästarna hamnar hos svenska ryttare

Bingo när Lewitz-hästarna hamnar hos svenska ryttare

Emma Emanuelsson hoppar Chaploon

De har placerat sig i Grand Prix klasser, tagit vinster i svår klass och nu senast – silver på SM. När hästar från det framstående stuteriet Lewitz paras ihop med svenska ryttare i samband med auktionen Future Open Sales blir det bingo nästan varje gång.

Helena Torstensson och Christian Volke är båda erfarna när det kommer till att matcha ihop rätt ryttare med rätt häst. Även 2023 får ambitiösa svenska ryttare deras hjälp med att hitta en framtida tävlingspartner när 16 hästar kommer till Sverige för att finnas tillgängliga för provridning inför auktionen Future Open Sales.

Hästarna har noggrant valts ut från Pauls Schockemöhles stuteri, Lewitz, där det varje år föds ett tusental föl.
– Vi har arrangerat auktionen sedan 2014 och har sedan dess fått se flera framgångssagor, berättar Helena Torstensson.

Johan Lundh – Mylento

Chaploon född 2010, e. Chacco-Blue ue. Cartoon) såldes till Emma Emanuelsson på en av de första auktionerna som arrangerades i Sverige. Ekipaget gjorde snabbt fina resultat i unghästklasser och tog sedan internationella GP-placeringar innan valacken såldes vidare 2022. Chaploon är inte den enda ”FOS-hästen” som Emma haft stora framgångar med. Så sent som i helgen tog hon silver på SM i hoppning med Canbella Blue född 2014 e. Cantolar ue. Chacco-Blue.


Johan Lundh är en annan svensk som haft framgångar på tävlingsbanorna med en FOS-häst. Mylento e. Mylord Carthago – Cento har gett honom placeringar i internationella Grand Prix klasser. Ekipaget är med i landslagets observationsgrupp. Även Carla Petersson och Nellie Danielsson har lyckats väl med Casi Blue och Cara PS i juniorklasser.

Conthanja PS e. Conthargos – Grand Step såldes till Sverige och familjen Hansson i Dösjebro under FOS-auktionen, förädlades i Sverige och såldes sedan till Irland. I år ingick hon i det vinnande laget när Young Rider EM avgjordes i Italien.

Även framöver förväntar sig Helena Torstensson se FOS-hästarna lyckas på hoppbanorna. Att det går bra för hästarna som säljs via auktionen är enligt henne ingen slump.
– För det första så är de handplockade och har från början riktigt bra kvalitet. För det andra så har både Christian och jag gjort det här i många år, vi vet hur man matchar ihop rätt häst med rätt ryttare. Då kan det inte bli annat än bra.

Årets FOS-hästar kommer finnas tillgängliga för provridning i slutet av augusti och presenteras på fosauktion.se inom kort. Är du nyfiken på årets kollektion? Kontakta Helena Torstensson; 0708-752900

Translate »