Danciero

DANCIER – FLORISCOUNT

Född 2016

168 cm

Godkänd i: DWB, Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen,
Språngavgift: 1.300 € (+ 7% moms.)

WFFS negativ

Donier ->

Tvåa i Unghäst-VM och på Bundeschampionater!

10 för potential, 9,8 för den energiska galoppen, 9,6 på den elastiska traven och 9,4 för den taktfasta skritten. Med totalbetyget 9,66 fick Danciero, med Eva Möller på ryggen se sig med minimal marginal se sig slagen av sin boxgranne Hesselhøj Downtown på unghäst-VM. Finalkvalet vann däremot Danciero, trefaldig Hannoveransk mästare och andra placerad i Bundeschampionatet.

Drömhäst

Danciero är en riktig drömhäst och förärver sina fantastiska egenskaper till sina föl. Avkommorna imponerar med sina rörelser och är eftersökta bland talangscouter. Hans son Der Tänzer såldes för 45 000 Euro på Riedlingens fölauktion.

Dancier – segrar upp till Grand Prix

Dancieros far, Dancier har segrar upp till Prix St George och var champion i Hannovers test 2004. 2005 var han överlägsen segrare i hingstprovet i Adelheidsdorf. 2006 blev han utsedd till bästa hingst i sin årgång då han erhöll Freiherr von Stenglin-Preis och Burchard Müller-Preis. Det följdes av en andra plats i Hannovers ridhästchanpionat och en tredje plats på Bundeschampionatet. 2008 placerade han sig återigen i Bundeschampionatet. Så småningom kom segrar till St. George Dressyr.

Bland hans avkommor finns Don Nobless/Susan Pape/GBR som såldes dyrt på P.S.I auktionen och var i finalen av Burg-Pokalen och Louisdor-Preis. Även Lordswood Dancing Diamond/Dorothee Schneider som vann unghäst-VM och Bundeschampionatet.

Floris – moder

Dacieros mor Floris placerade sig högt upp i ridhästproven.

Morfadern Floriscount var dressyrindex segrare i sitt hingstprov och kvalificerade sig flera gånger till Bundeschampionatet. Han har 20 kårade söner, bland annat Fineline, First Deal och Cathmore Florian.

I tredje led återfinns Cellehingsten Rascalino. Rotspon-sonen placerade sig tre gånger på Bundeschampionatet. Vid unghäst-VM för sexåriga hästar blev han tredje placerad.

Danciero – trefaldig hannoveransk ridhästchampion

Translate »