Baloutaire PS

BALOU DU ROUET – CHACCO BLUE

Född 2011

172 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen, Zangersheide
Språngavgift: € 1.000,- (+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

<- Balou du Rouet Casallco ->

Framgångsrik i internationell 1,45-hoppning

Baloutaire PS tog med Philip Rüping flera framstående placeringar i internationell 1,45 hoppning. Därmed tog hans internationella hoppkarriär fart.

Baloutaire PS gjorde sin debut med seger I unghästklasserna. På sin hingsttest i Adelheidsdorf fick han anmärkningsvärt höga poäng för sin samarbetsvilja (9,5) ridbarhet (8,25) och galopp (8,0). Han har även varit framgångsrik i aveln och 2019 belönades hans första föl med mycket goda betyg.

Balou du Rouet

Baloutaires stamtalvla innehåller några av världens absolut bästa hopphingstar. Först ut är hans far Balou du Rouet, själv framgångsrik i 1,40 klasser och rankad som världens 15:e bästa hopp- och fälttävlansförärvare. Balou du Rouet är far till Baloutinue/Laura Kraut/USA som tog OS-silver i lag i Tokyoa. Han är också far till Steve Guerdats Bianca som var bronsmedaljör vid VM och EM och Saura de Fondcombe som blev åtta i världscupen och tog lag-brons på EM med Nadja Peter Steiner/SUI. I fälttävlan har Balou du Rouet framgångsrika avkommor genom bland andra EM-brons medaljören Corouet/Sarah Bullimore/GBR,

Morfadern Chacco-Blue var trea i Aachens Grand Prix, vann Neumunsters Grand Prix och har lett WBFSH:s ranking sedan 2017. På EM I Rotterdam 2019 vann hans son Explosion W med Ben Maher/GBR individuellt silver och lag-brons.

Åtta av Chacco-Blues avkommor deltog i VM i Tryon 2018. 2017 vann Chaqui Z/ Shane Sweetnamn lagguld vid EM i Göteborg. Runt av Chacco-Blues avkommor har blivit godkända.

Mödernet

Baloutaires mormor är även mor till Stakalite (e.Stakkatol) som är framgångsrik i 1,50 hoppning. Voltaire, som återfinns i tredje led, har rönt internationella segrar med Jos Lansink/BEL. 1989 avslutade han sin hoppkarriär med seger i Berlin Grand Prix och en andra plats i Leeuwarden Grand Prix.

Tack vare sina avkommors framgångar, så som Finesse, Play it Again, Altaire, Concorde, Dante, Especiale, Helios, Kahlua, Kannan, Limmetair och Lexicon är Voltaire ansedd som ”Chef de Race” i Frankrike och har alltid hållit en topposition bland världens hingstar.

Fjärde generation

Quidam de Revel som dyker upp i fjärde generationen vann lag-brons vid OS i Barcelona med Hervé Godignon/FRA 1992 och var fyra individuellt. 1993 tog Tomas Velin/DEN över och ekipaget vann Hanovers Grand Prix och blev femma I världscupen i Helsingfors. Hans avkommor har höjt standarden och I Frankrike har han stämpeln ”Chef de Race Mondial”, precis som morfadern Almé och hans fader Jalisco B.

Moderlinjen från Frankrike

Moderlinjen från Baloutaire PS är av franskt ursprung. Ur stofamiljen 94 kommer hingstar så som Belphegor IV, Fair Play III, Lyndon och Veneur du Prelet likväl som OS-segraren från London/GBR 2012 Nino des Buissonnets/Steve Guerdat/SUI.

Baloutaire PS: nära släktband med OS-segraren Nino des Buissonnets

Translate »