Diablue PS

Diaron – Stakkato

Född 2017, 168 cm

Godkänd i Hannover, IMecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska  förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1000,–(+ 7% moms.)

Rekord med två tior på hingstprovet

Med en outstanding seger på hingstprovet i Adelheidsdorf satte premiumhingster Diablue PS ännu ett utropstecken efter sin framtidspotential. Domarna gav 10 för scope och prestationsvilja. Uppförande, ridbarhet, övergripande intryck och temperament fick poängen 9.5. Diablue PS fick också 9.75 för sin karaktär.

Med en totalpoäng på 9.25 vann han stort bland de 35 kandidaterna. Det blir onekligen spännande att se hans första kull med föl.

Diarons första godkända son

Diablue PS är den första godkända sonen från sin fader Diaron, som vunnit Bundeschampionatet två gånger och som nu är på uppgång med placeringar i Youngster Tourerna i Verden/GER, Neumünster/GER, Zandhoven/BEL och Opglabbeek/BEL med Patrick Stühlmeyer i sadeln. Han var nära att vinna en tredje titel vid Bundeschampionatet.

Modern såld till USA

Diablues moder Stakkariella såldes 2017 för 2,4 miljoner euro vid P.S.I. auktionen till kunder i USA. Hon har vunnit otaliga medelsvåra unghästklasser med Patrick Stühlmeyer, tävlade framgångsrikt vid VM för unga hästar i Lanaken/BEL och var placerad vid Bundeschampionatet i Warendorf 2019.

Hon är helsyster till den internationellt framgångsrika Stariallo Blue PS/Irma Karlsson och världscupsfinalisten Storiall Blue/Kara Chad/CAN som varit placerad i internationella Youngster tourer.

Stakkato är morfar

Morfadern Stakkato, som med Eva Bitter tog guld vid tyska mästerskapen 1998 likväl som i Gera 2003 och i Münster 2010, dominerade FNs (tyska förbundets) avelsvärdering i elva år. 2017 blev han utnämnd till Årets hingst i Hannover.

Över 70 söner från Stakkato har blivit godkända och ungefär 120 döttrar är premierade. Stakkato återfinns även som morfar till Colestus/Christian Kukuk/GER och Ludger Beerbaum/GER, Firth of Lorne/Marcus Ehning/GER, Singular LS La Silla/Marcus Ehning/GER och Linnea Ericsson-Carey/DEN precis som hos Perigueux/Eva Bitter/GER.

Världens bästa hopphingst i tredje led

I tredje generation återfinns ledaren av WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar – Chacco-Blue – som kom trea i Aachen Grand Prix. Coriall, som är en son från Cor de la Bryère, följer i härstamningen. Han var framgångsrik i sporten och efter en kort tid i aveln i Holstein lämnade han flertalet topphästar så som Candy/Alois Pollman-Schweckhorst som kom nia i världscupen. Med Continue och Frühlingsball är Diablue PS härstamning komplett. De godkända hingstarna Almritter, Alphorn I och II, Asco, Firnhang, Freudentraum, Lützow, Pandero likväl som de internationella topphästarna Poker/Otto Becker/GER och Riamo/Franke Sloothaak/GER härstammar alla från den westfaliska linjen från Herta von Nienberge.

En unik kombination i härstamningen

Translate »