Benchmark

BORSALINO – DE NIRO

Född 2017

mörkbrun, 169 cm

Godkänd i: SWB OL
Språngavgift: 3000 + 6000 SEK + moms

WFFS: Inte bärare av anlaget

En komplett hingst, avlad för prestation och med en utmärkt exteriör. 3 rena, rörliga och taktmässiga gångarter, med hög bärighet i både trav och galopp.

Benchmark är en komplett hingst på alla punkter; typ, karisma, interiör och rörelsekvalitet. Det är en hingst med mycket bra ben och fina, rena grundgångarter som kommer från starka bakben med hög elasticitet och alltid i rytm. Han gjorde ett mycket bra Bruksprov 2021 och erhöll bla höga 42 poäng för sin utmärkta exteriör. Benchmark är en maskulin hingst, välmusklad och har en naturlig resning med ett uttrycksfullt huvud samt ett välformat och välmusklat kors.

Han har en aktiv, taktmässig, rörlig och vägvinnande skritt. Traven är energisk, spänstig, elastisk och rörlig med bra bärighet. Hans galopp är taktmässig, energisk och elastisk, med bra naturlig lösgjordhet och steglängd, samt med en mycket bra bärighet.

SWB’s avelsråd om Benchmark: ”Benchmark kan användas för dressyravel till de flesta typer av ston för att förbättra exteriör och kvalitén i samtliga grundgångarter avseende rörlighet, elasticitet och bärighet.”

Mattias Jansson (ordinarie ryttare) om Benchmark:

”En hingst med en härlig personlighet. Han har en underbar power i gången, men är ändå mjuk att sitta på. Mycket lyhörd för sin ryttare. och mån om göra rätt. En häst som utvecklas hela tiden och är väldigt kul att rida varje dag”.

Benchmark har en mycket intressant stam med det nya Borsalino blodet som är på stark frammarsch i Europa i kombination med superhingsten De Niros fantastiska ridbarhet. Benchmark är en modern sporthäst avlad för prestation. Han är unik och den enda hingsten stationerad i Sverige med det här spännande blodet.

Testryttarna om Benchmark:

En rörlig och välbalanserad häst. Han är reglerbar och mjuk i kroppen, ger en väldigt bra känsla”

Mads Hendeliowitz, Testryttare på Bruksprovet 2021

”- Fin känsla, fin framför ryttaren, lätt att hålla balansen uppe när han får stöd. Finns väldigt mycket kvalitéer i alla gångarter.”

Malin Rinné, Testryttare på Bruksprovet 2021

Fadern Borsalino är en champion från topp till tå med, redan som 3-åring utmärkte han sig genom att erhålla de högsta poängen på 30-dagarstestet i Neustadt/Dosse. Han fortsatte skina som 4-åring under sitt sporttest med 9 på trav, 9,5 på galopp och 8,5 på skritt, ridbarhet 8,7, allmänt intryck 8,8 med total poäng på 8,89. Borsalino placerades 2016 i finalen för fyraåriga hingstar vid Bundeschampionatet med Vera Nass. Redan första årgången avkommor efter Borsalino visar mycket fina resultat på auktionerna bla såldes Backstage (Borsalino-De Niro) för 120.000 euros till Helgstrand Dressage.

2017 fortsätter i samma anda och som 5-åring på sitt sportprov erhåller han 9,5 för sin ridbarhet. Redan första årgången hingstar 2018 så blir 2 av dem godkända och säljs till Celle. 2019 godkänns Benchmark i Verden samt ytterligare en avkomma, flertalet av ston efter Borsalino premieras och Benchmarks syster Barcelona blir Vice Bundes Champion. Under 2020 godkändes ytterligare en son och flera avkommor såldes till toppriser på auktionerna bla Boots for Walking för 285.000 €.

Farfar Boston var Champion Stallion i England och Premiehingst i KWPN och gjorde ett toppresultat på 30-dagarstestet i Tyskland. Han var Isabell Werths framtidshäst men förolyckades dessvärre redan som 6-åring och hann endast lämna 300 avkommor.

Benchmark’s farfars far Jazz ledde under många år världsrankingen för dressyrhästar och var KWPN Stallion of the Year 2011. Han har vunnit en lång rad Grand Prix starter under sin karriär, hans mest framgångsrika avkomma Jerich Parzival regerade internationell dressyr under många år tillsammans med Adelinde Cornelissen.

Benchmarks farfars farfar Cocktail reds mycket framgångsrikt av Anky van Grunsven med flertalet segrar i Världscupen.

Benchmarks möderne har levererat många viktiga premiums och oändligt många sporthästar. Hans mors far De Niro behöver knappast någon närmare presentation, en hingst i världsklass. Han har varit oerhört framgångsrik i aveln med över 100 godkända söner. Redan som 7-åring vann han sin första Grand Prix, som 8-åring vann han de tyska mästerskapen med Dolf-Dietram Keller i sadeln. Som 9-åring skördades de första internationella Grand Prix-vinsterna. Utmärkelserna har minst sagt haglat över denna fantastiska hingst: ”Stallion of the Year” 2008 i Hannover, ”Best Dressage Stallion of the Year” (WBFSH) 2012, 2013, 2015, 2016, 2017. De Niro har producerat några av världens, genom tidernas absolut bästa sporthästar och som vunnit otaliga medaljer vid OS, VM och EM. Bla kan nämnas Dablino m Anabel Balkehol (VM-brons). Desperados m Kristina Sprehe och D’Agostino m Fabienne Lütkermeier (EM Lag-Guld 2013 i Herning samt VM Lag-Guld i Normandie 2014). 2015 i Aachen vann Desperados m Kristina Bröring-Sprehe ett EM-silver och Delgado m Beatriz Ferrer-Salat ett EM-brons. 2016 fortsatte De Niro-sonen Desperados m Kristina Bröring-Sprehe sitt segertåg med Individuellt Brons och Lag-Guld vid OS i Rio. Vid sin död 2017 hade De Niro-avkommer genererat en total prissumma på över 3.000.000 euros.

Benchmark kommer från stostam Tarantella V. (OLD 190, Merrielijn 231)

Translate »