Clear Heart

CLARIMO  – HEARTBREAKER

Född 2015, skm, 172 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen, Frankrike, KWPN, Belgien

Språngavgift: € 800,– (+7% moms)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Hjärta, försiktighet, teknik och kapacitet till det optimala

Fölen efter Clear Heart imponerar. De är snygga med ideala proportioner, stor personlighet och oerhört sportsliga. Alla egenskaper går att hänvisa tillbaka till deras fader, som har haft en serie framgångar i unghästklasser i hoppning. Därigenom bekräftar Clear Heart sitt fenomenala hingsttest i Adelheidsdorf, där han fick poäng upp till 9,5 för sin exceptionella potential.

Capitol och Caletto II

Hans fader Clarimo, vars härstamning kombinerar prestationsgenerna från Capitol I och Caletto II med de från stona Wisma och Wodka, vann Falsterbo/SWE Grand Prix och nationshoppningen i Rotterdam/NED med Rolf-Göran Bengtsson. Han var även högt placerad i Verona/ITA, Lyon/FRA, Rom/ITA, Paris/FRA och ’s-Hertogenbosch/NED. De många oerhört framgångsrika avkommorna från Clarimo blir ledda av Chardonnay, som kom sexa vid VM och nia i världscupen med Max Kühner/AUT, likväl som Bardolina/Mario Deslauriers/CAN som deltog vid VM i Tryon/USA och tyska mästaren i fälttävlan Costbar. 15 söner från Clarimo är godkända och de inkuderar Crunch/Rolf-Göran Bengtsson/SWE och Cielito Lindo/Max Kühner/AUT.

Framgångsrik i 1,40

Modern Valarnike är halvsyster till Widney (e. Sidney), som är en godkänd hingst som tävlat framgångsrikt upp till 1,40m klasser. Han har i sin tur lämnat Brisbeen (e. C-Indoctro) som även han är framgångsrik i 1,40m hoppning.

Morfadern Heartbreaker, som var väldigt framgångsrik i Grand Prix klasser och nationshoppningar med Peter Geerink/NED, är även en stor mästare i aveln. Från 2009 till 2015 låg han bland de tio bästa på WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar. 2009 blev han tilldelad “preferent” som är det högsta omdömet i den Nederländska aveln. 2016 blev han utnämnd till ’KWPN Horse of the Year’. I Belgien är han listad som “Ambassador”.

Hans godkända söner Action Breaker, Orlando, Untouchable Z, Doré van’t Zorgvliet, Quasimodo vd Molendreef, Vancouver, Toulon och Bertram Allens/IRL Romanov II som vann Grand Prix klasser i Dortmund/GER, La Baule/FRA och Paris/FRA samt världscupen i Bordeaux/FRA, har även dem ett stort inflytande på hoppaveln.

Audi’s Reflection

Mormodern Ralarnike är halvsyster till de godkända helbröderna Cidane och Valant (båda e. Heartbreaker) och tävlade själv under sitt sportsnamn Audi’s Reflection upp till 1.60m klasser.

I tredje generation finns Monaco, efter OS-hästen Animo, som lämnat exceptionella sporthästar så som Uutje/Alvaro Alfonso de Miranda Neto/BRA, Sundance/Amke Stroman/GER och Monolino/Daniel Heuer/GER.

Genom Ramiro får vi in den viktigaste representanten av det värdefulla Ramzes AA blodet, som har lämnat sitt märke på nästan all hoppavel världen över. Han var den första Holsteiner hingsten som bevisade sig själv i sporten och var internationellt framgångsrik med Fritz Ligges.

Ur Clear Hearts nederländska linje, den välskötta Gelderländer-stammen, kommer även hingstarna Kazan och Valent likväl som mängder av internationellt framgångsrika hopphästar.

Clear Heart: Hoppstjärna för framtiden med Nederländska rötter

Translate »