Zauberlehrling PS

Zonik – Sir Donnerhall I

Född 2017,  168cm

Godkänd i Hannover, IMecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sydtyska  förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 800,–(+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Zauberlehrling – en modern son efter Glock’s Zonik

Med en klar seger i kval och final av Oldenburgs mästerskap för 3-åriga hingstar gjorde premiumhingsten Zauberlehrling PS OLD en strålande debut i sporten.

Den konsekventa förekomsten av höga betyg är imponerande. 9.0 för galopp och 8.5 för trav, skritt, ridbarhet och gestaltning. Vid sitt hingstprov i Schlieckau visade Zauberlehrling också att han är en mönsterelev under sadeln.

Med Zack, Romanov och Don Schufro, kombinerar hans fader Glock’s Zonik N.O.P. de bästa hingstarna som har haft ett varaktigt inflytande på dansk dressyrhästavel och gjort den till en av de mest framgångsrika i världen. Riden av Edward Gal/NED ledde Glock’s Zonik N.O.P. det nederländska laget till en silvermedalj vid EM i Rotterdam/NED och slutade på en sjätteplats (Freestyle) och en åttonde plats (Special) i de individuella klasserna.

Även vid världscupfinalen i Göteborg/SWE slutade ekipaget på en åttonde plats, efter att ha tagit plats sju i Grand Prix och Grand Prix Special vid VM i Tryon/USA 2018.

12 godkända söner

Bland Zoniks 12 godkända söner i Tyskland är det två hingstar som verkligen står ut – Zucchero Gold, världsmästaren i dressyr för unga hästar och Bundeschampionatsvinnare, likväl som Zum Glück RS2 OLD, även han vinnare av Bundeschampionatet.

Modern – So Fantastic PS

Modern So Fantastic PS var framgångsrik i unghästklasser och har även lämnat Zonik’s Donnerhall PS helbroder, som även han är godkänd och såldes över PS Online Auction.

Hennes helbroder Sir Santinos blev även han godkänd för avel. Tack vare hans avkommor som placerat sig i Grand Prix klasser, så som Sai Baba Plus/Boaventure Freire/POR, Semper Fidelis/Heather Blitz/USA och Syriana/Mary Hanna/USA kunde Zauberlehrlings morfader Sir Donnerhall I placera sig bland de 20 bästa på WBFSHs rankinglista över världens bästa dressyrförärvare.

Sir Donnehall I – ett imponerande CV

Han själv blev andrareserv vid sin premiering, regional mästare, rekordvinnare vid sitt hingsttest, vice världsmästare för unga dressyrhästar, tysk mästare och vinnare av main premium.

Han kan även stolt presentera nästan 100 godkända söner. Sir Donnerhall I har lämnat otaliga avkommor som varit framgångsrika vid mästerskap, inklusive dubbla VM-vinnaren Sa Coeur och den legendariska tyska mästar-kvartetten Sir Heinrich OLD, Cindy OLD, Candy OLD och Caty OLD från Wendeln Stud.

Kvalitet bakåt

Farmodern Farah lämnade även Harmony’s V-Plus, som deltog vid VM för unga dressyrhästar och placerade sig vid Bundeschampionatet 2019. I tredje generationen finns Fürst Romancier och Sandro Hit, vilket leder till en idealt planerad avel till den så viktiga Sandro i Zauberlehrlings härstamning.

Den hannoveranska stolinjen från Jedraza har även lämna hingstarna Quidam’s Quarz, Perigueux, Lord Dix, Broadstone Chicago, Furioso Z, Andiamo, Breitling TP, Qanta de L och Jackpot de Mauretus.

Zauberlehrling: Zonik – Sir Donnerhall – Fürst Romancier – Sandro Hit – Landadel

Translate »