Lewitz-hästar på auktion

Lewitz-hästar på auktion

Emma Emanuelsson har flera, Irma Karlsson lika så och Douglas Lindelöw red EM på en. Vi pratar förstås om hästarna från världens mest framgångsrika stuteri – Lewitz. I november kommer återigen ett 15-tal hästar från Paul Schockemöhles stuteri till Sverige för att auktioneras ut.

Paul Schockemöhle GMBH upplever ett stort köpsug efter sina hopphästar. Många satsande ryttare har kunnat se dem på tävlingsbanorna och vill ha sina egna. Till exempel hade 16% av de startande hästarna i årets olympiska spel, anknytning till det tyska stuteriet – antingen var de födda på Lewitz eller hade någon av Pauls Schockemöhles hingstar som fäder.

 Till auktionen i Sverige kommer för sjunde året 15 hästar.
– Hästarna kommer att stå i Kvarnhem, Vollsjö hos familjen Gustafsson från mitten av oktober och finnas tillgängliga för provridning där. Själva auktionen sker sedan, liksom i fjol, digitalt, säger Helena Torstensson som är ansvarig för auktionen och VD för PS Flyinge & Partners.

Flera av de hästar som sålts tidigare år på auktionen har sedan varit framgångsrika på tävlingsbanorna, en av de mer framgångsrika är Chaploon som Emma Emanuelsson pekar ut som sin framtida mästerskapshäst.
– Det är så roligt att se hur väl de svenska ryttarna lyckats med sina Lewitz-hästar. Flera av dem finns hos seriöst satsande ryttare med sikte mot mästerskap, säger Helena Torstensson.

Bland Lewitz 5000 hästar har nu ett femtontal selekterats ut, filmas och är redo för provridning.

-Hästarna ligger nu online på sociala medier, säger Helena Torstensson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »